SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bratunca uhapsili su dvije osobe, a u Sarajevu jednu zbog krijumčarenja migranata.

Kako je navedeno u saopštenju SIPA na području Bratunca spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece i uhapšene dvije osobe osumnjičene za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

U saopštenju se dodaje da su tokom akcije privremeno oduzeta dva vozila, više mobilnih telefona, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Sprovodeći drugu operativnu akciju u okviru predmeta kodnog naziva “Maroko”, pripadnici SIPA juče su na području Sarajeva, pretresli jedan stambeni objekat i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata i krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

“Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH”, navodi se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo, zaključili su iz SIPA.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore

M.

Merkelova dobila nasljednika

M.

Na internetu se prodaju lični dokumenti građana iz BiH

M.

Ostavite komentar