SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bratunca uhapsili su dvije osobe, a u Sarajevu jednu zbog krijumčarenja migranata.

Kako je navedeno u saopštenju SIPA na području Bratunca spriječeno je krijumčarenje sedam državljana Iraka, od kojih je troje djece i uhapšene dvije osobe osumnjičene za krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

U saopštenju se dodaje da su tokom akcije privremeno oduzeta dva vozila, više mobilnih telefona, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Sprovodeći drugu operativnu akciju u okviru predmeta kodnog naziva “Maroko”, pripadnici SIPA juče su na području Sarajeva, pretresli jedan stambeni objekat i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata i krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

“Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH”, navodi se u saopštenju.

Ove aktivnosti sprovedene su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom (OBA) BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo, zaključili su iz SIPA.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar