Sinu holivudske legende vene se raspale od droge: "Nisam mislio da će se izvući" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Sinu holivudske legende vene se raspale od droge: “Nisam mislio da će se izvući”

GOSTUJUĆI kod legendarne novinarke Diane Sawyer, sin Michaela Douglasa, Cameron, napokon je progovorio svojoj dugogodišnjoj borbi s zavisnošću i pritiskom koji mu je stvorila pripadnost jednoj od najpoznatijih holivudskih dinastija.

Njegov deda, 102-godišnji Kirk Douglas, mnogima je možda najpoznatiji po ulozi Spartaka, ali u svojoj karijeri snimio je 87 filmova. Kirkov sin, Michael Douglas, podjednako je uspješan, ako ne i uspješniji od svog oca, a tokom karijere skupio je zavidan broj Emmyja, Zlatnih globusa i Oskara za svoje mnogobrojne uloge i filmove koje je producirao. Drugim riječima, od Camerona se očekivalo da učini isto.

“Kralj seronja”

Cameron je progovorio o svom “ogromnom divljenju” uspjesima djeda i oca koje je od malih nogu viđao na velikim plakatima koji su ih uzdizali do statusa bogova na zemlji.

Trudeći se stvoriti sopstvenii identitet, vrlo je brzo shvatio da mu nedostaje talent pa se već s 13 godina prvi put okrenuo drogama. U početku je to bila marihuana koja mu je pomogla da ublaži neugodne osjećaje izazvane pritiskom. Marihuana je postala kokain, a uslijedili su kristalni metamfetamini i heroin. Do sredine dvadesetih, čak se 11 puta pokušao skinuti s droga, a otac ga je navodno nazvao “kraljem seronja” nakon što je izbačen iz škole i počeo se družiti s grupom nadrogiranih klinaca koji su se nazivali “štakorima iz kanalizacije”.

Tri šuta u jednom satu

U svojoj autobiografiji “Long Way Down” opisuje najgore trenutke svog života kada je u samo jednom satu tri puta znao ubrizgavati kokain. Kada su mu vene na rukama i nogama propale, ubrizgavao je drogu na predjelu rebara pa čak i na vratu. Kokain mu je izazivao borbu s paranojom koja ga je ponekad tjerala da se na par dana zatvara u ormar. U najgorim trenucima, otac ga je nazvao kako bi mu rekao da ga voli, ali bilo je prekasno za emocije i tada je počeo strahovati da bi mu sin mogao umrijeti.

Cameron nije umro, ali odslužio je sedam godina iza rešetaka, od toga dvije godine u samici. Kada su ga policajci uhapsili zbog posjedovanja metamfetamina, nosio je majicu na kojoj je pisalo “Da, to sam stvarno ja”.

Michael Douglas bio je svjestan da je podbacio kao otac i rekao je: “Trebao sam se više fokusirati na vlastitu porodicu, ali teško je to priznati u trenutku kada gradite karijeru, trudite se izaći iz očeve sjene i živjeti svoj život”.

Pet godina bez droge

Na samom kraju intervjua, novinarka je Camerona zamolila da ocu postavi jedno posljednje pitanje na koje je oduvijek želio odgovor.

Cameron je rekao: “Zanimalo me jesi li zaista mislio da ću se izvući ili si se samo nadao da ću pronaći način da se izvučem?”

Michael je odgovorio: “Mislim, nadao sam se, ali ako me pitaš… Pa, uvijek je postojala nada, ali ne, nisam mislio da ćeš se izvući”.

Cameron je iz zatvora izašao 2016. i već je pet godina čist.

Danas objavljeno

Ukoliko želite ozbiljnu vezu, izbjegavajte muškarce u ovim godinama

Vanja A

Kuća od slatkiša iz bajke o Ivici i Marici ipak postoji, evo kako izgleda

Vanja A

“Sarmagedon”: Burek sa sarmom izazvao buru na društvenim mrežama

Vanja A

Ostavite komentar