Sinod SPC smijenio Perovića sa mjesta rektora bogoslovije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sinod SPC smijenio Perovića sa mjesta rektora bogoslovije

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) smijenio je rektora Cetinjske bogoslovije, Gojka Perovića sa te dužnosti.

Kako se navodi u odluci koju je potpisao predsjednik Svetog arhijerejskog sinoda SPC i patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

U toj odluci se dodaje da će Perović dužnost rektora obavljati do 31. avgusta ove godine.

“S obzirom na trenutno stanje u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, kao i određene negativne postupke njene uprave na koje je u svom izvještaju ukazao njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvjetnih poslova, poslije posjete učinjenoj ovoj školi (22. aprila) te shodno saglasnosti postignutoj u jednoj od ranijih sjednica Svetog arhiijerejskog sinoda, a na osnovu člana 231 ustava SPC protojereja-stavrofora Gojka Perovića, rektora Bogoslvije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju sa 31. avgustom ove godine razriješiti svih dužnosti u ovoj školi i stavit ga na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju. Ovu našu prezidijalnu odluku prikazati u narednoj sjednici Svetog arhijerejskog sinoda”, navodi se u odluci koju je potpisao Porfirije.

(Vijesti.me)

Danas objavljeno

Stoltenberg: Razgovor sa Rusijom više nije moguć, NATO mora pomoći Ukrajini

M.

Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

M.

Preminuo glumac Davor Јanjić

M.

Ostavite komentar