13. Jula 2019.

Siniša prekida karijeru: Mihajlovićevo zdravstveno stanje je zabrinulo doktore

Big Portal

Srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović će prekinuti trenersku karijeru zbog teške bolesti.

Kako su preneli italijanski mediji, šef stručnog štaba Bolonje će morati da bude podvrgnut “agresivnom medicinskom tretmanu”.

Kako su preneli italijanski mediji, šef stručnog štaba Bolonje će morati da bude podvrgnut “agresivnom medicinskom tretmanu”.

Korijere delo Sport navodi da je bivši selektor reprezentacije Srbije nedavno obavio medicinske testove i da je doneo odluku o napuštanju fudbala prema savetima lekara.

“On više neće moći da vodi Bolonju. Čeka ga druga utakmica. Meč života”, piše “Korijere delo sport”.

Navodeći da u ovom trenutku niko ne želi da izgovori reč “tumor” dok se sam srpski trener ne obrati na konferenciji za štampu, ili putem saopštenja za javnost, u pitanju je još uvek neimenovani protivnik. “Zapravo, u pitanju je neprijatelj”, naglašava ovaj sportski dnevnik.

“Kako to uvek biva sa Mihajlovićem, on će izaći pred javnost i objanisti cilj. I koja je bolest, i kakva je strategija za oporavak. I, kakve su medicinske prognoze koje će, svi se nadamo, na kraju spasiti njegov život”, piše “Korijere delo sport”.

Sam dnevni list ističe da su koliko dan ranije njegove ćerke Virdžinija i Viktorija objavljivale na društvenim mrežama radosne fotografije sa letovanja. Ali, onda je u porodici zavladao 24-časovni muk.

“Groznica, odsustvo, tišina, nedovršene rečenice, strah onih koji vole Ratnika (koji je stvarno preživeo dva rata), desetine poziva juče popodne i njemu, i supruzi Arijani i prijateljima”, piše iskusni novinar iz Bolonje Ivan Zakaroni.

Na to se “Korijere delo sport” nadovezuje sledećim uredničkim rečima:

“I sada… Kancer? Leukemija? Šta god da je Sinišina bolest, jedno je sigurno: Kada su svi dizali ruke od Bolonje, on je verovao u nju i učinio herojsko delo. Sad se pojavilo ovo kvarno zlo, koje je krenulo u kontranapad i ne da lagan život. Ali, Mister Mihajlović nije mrtav. I, on nikada ne odustaje”.

Informacija da je Siniša Mihajlović ozbiljno bolestan digla je fudbalsku Italiju na noge.

Srpski stručnjak, koji trenutno radi kao šef stručnog štaba Bolonje, prema pisanju “Korijere delo sport” moraće da napusti kormilo tog kluba iz Serije A.

Dodaje se i da je priču o tome preneo Ivan Zacaroni, Mihajlovićev prijatelj i novinar lista Korijere delo Sport.

Mediji pišu da Mihajlović nije putovao sa ekipom Bolonje na pripreme koje su se održale u mestu Kastelroto.

Bolonja je tada saopštila da šef njenog stručnog štaba neće biti prisutan pošto ima simptome gripa i visoku temperaturu.

Ipak, njegovo zdravstveno stanje je zabrinulo lekare, pa su urađeni dodatni testovi, posle čega je Mihajloviću savetovano da odmah krene sa agresivnim tretmanom teške bolesti.

Spekuliše se da bi Mihajlović mogao na neko vreme da napusti klupu Bolonje, ali postoji i mogućnost da potpuno napusti posao kako bi se posvetio lečenju.

Tim povodom će se ove subote obratiti javnosti, i to u 16.30 u trening centru FK Bolonja, javlja novinar tamošnjeg radija Dario Ronculi.

https://twitter.com/DaRonz82/status/1149946167805063168

Mihajlović je početkom godine preuzeo Bolonju i pomogao joj da se domogne opstanka u elitnom italijanskom fudbalskom takmičenju.

Tokom leta je bilo spekulacija o tome da bi mogao da promeni sredinu, ali se takav scenario nije ostvario.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare