13. Jula 2019.

Siniša Mihajlović: Imam leukemiju, dva dana sam plakao kada sam saznao

Big Portal

Fudbalski as koji se trenutno nalazi na klupi Bolonje kao šef stručnog štaba Siniša Mihajlović potvrdio je da zbog zdravstvenog stanja prekida profesionalnu karijeru.

Zvanična potvrda je stigla. Bolest sa kojom se Siniša Mihajlović bori je leukemija. To je srpski stručnjak otkrio na konferenciji za štampu.

– Imao sam temepraturu, doktorka mi nije verovala da je sve u redu. Uradili smo dodatne testove i to je pokazalo da je u pitanju leukemija. Kada sam dobio potvrdu, bio je to težak udarac za mene. Sedeo sam danima, plakao, život mi je prolazio pred očima. Jedva čekam da odem u bolnicu i da započnem ovu bitku. Rekao sam i igračima – idem u napad i želim da pobedim. Sedenje i čekanje u odbrani mi ništa neće doneti. Želim da pobedim za svoju porodicu, za decu, za sve one koji me vole – rekao je Siniša.

Nastavio je u jednom dahu.

– Dobio sam oko 600-700 poruka podrške u poslednjih nekoliko dana i izvinjavam se što nisam odgovarao. Trebalo mi je vreme za sebe, da izbacim svu negativnost iz sebe kako bih bio spreman da uzvratim i započnem bitku. Želim da se zahvlaim Bolonji, svima, od predsednika do ekonoma. Pokazali su mi da su moja porodica i da me vole, kao i igrači. To mi je mnogo važno. Rekao sam i fudbalerima da ću pobediti u ovoj borbi, ali da su mi neophodni ljudi koji me vole oko mene. Ovako nešto zaista “udara” na emocije.

Prisetio se kako je sve počelo.

– Verujem da su mnogi verovali da sam među poslednjima koji može da se razboli, treniram, veliki sam, snažan. Imao sma test 28. februara i sve je bilo normalno. Svakog dana sam trenirao do maja, putovao normalno, igrao fudbal, nisam osećao umor ni bol. Moj otac je preminuo od raka, tako da sam se uvek testirao.

Usled svega što se dogodilo je imao i posebnu poruku za sve.

– Ljudi, ne smete da mislite da ste neuništivi. Svi mi mislimo da se to nama neće desiti i onda dođe šok. Nadate se, iščekujete i posle dva meseca ili godinu dana otkrijete da ste bolesni. Ako ja, kao neko ko je poznat i ko kroz ovo prolazi mogu da pomognem drugima da se testiraju i provere sebe, onda ću to uraditi. Svakome može da se dogodi. Bio sam savršeno zdrav i evo vidite sada šta se dogdoilo. Bolest vam promeni život u sekundi, sve se promeni. Kada imate košmar, probudite se i shvatite da je bio samo ružan san. Ovo je stvarnost. Lakše je boriti se ako se testirate i ako ste spremni.

Sa puno samopouzdanja ulazi u životnu bitku.

– Nadam se da ćemo, kada dobijem ovu borbu, moći opet da razgovarmao i da se sećamo ovog perioda. Nažalost, u životu mi nikada ništa nisu poklonili. Za sve sam morao da se borim i tako će biti i sada – zaključio je Mihajlović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare