Sindikat zdravstva: Molba građanima da se pridržavaju epidemioloških mjera - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Sindikat zdravstva: Molba građanima da se pridržavaju epidemioloških mjera

Članovi Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske pozvali su građane da im daju šansu da sačuvaju zdravstveni sistem, zdravlje stanovništva i pruže pomoć onima kojima je neophodna, što neće biti u mogućnosti ako se nastavi sa porodičnim slavljima, rođendanima i svadbama, žurkama i privatnim provodima usljed pandemije virusa korona.

  • Ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mjesta za kovid pozitivne sa teškim simptomima. Neće biti mjesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima – upozoravaju iz ovog sindikata.

U saopštenju se navodi da je situacija dramatična, da su zdravstveni radnici umorni, iscrpljeni, mnogi i bolesni.

  • Pomozite nam. Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomiju, čuva Srpsku, pa zar je toliko teško da ispoštujete mjere. Beskrajno smo zahvalni svima koji poštujete sve epidemiološke mjere – dodaje se u saopštenju.

Iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite pozivaju Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite, direktore Univerzitetskog kliničkog centra Srpske, bolnica i domova zdravlja, kao i Republički štab za vanredne situacije da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć, da se dodatno motivišu zaposleni da bi svi zajedno pobijedili kovid, sačuvali zdravstveni sistem i građane.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

1 Komentar

Nina 6 Novembra, 2020 at 11:28 am

Molimo sindikat da smijeni korumpiranu vlast, koja snosi iskljucivu odgovornost za donosenje i kontrolu mjera.
Prestanite kriviti gradjane za ono za sta su odgovorni nadlezni iz vlasti.

Odgovori

Ostavite komentar