30. Juna 2022.

Sin Marine Tucaković oštro o Braji jer nije zaštitio Pavlovićevu

Big Portal

Skandal oko pesme “Provereno” ne prestaje, a sada se tim povodom oglasio sin pokojne Marine Tucaković, Milan Laća Radulović, koji je žestoko opleo po autoru pesme Draganu Brajoviću Braji.

Javni rat Milice i Ane podelio je estradu, a Laća sada ističe da autor pesme Dragan Brajović Braja to nije smeo da dozvoli:

“Da se vratimo na “Provereno”… Poenta je upravo u ovome što je kolega Rasta izjavio. Kako nešto završi na platformi za široke narodne mase, a onaj (dakle autor) koji to može da blokira, prstom ne mrda? meni kao autoru bi više nego godilo da izađe 15 verzija “Provereno”, jedna Anina, jedna jazz da peva Lena Kovačević, jedna šlager Neda Ukraden, jedna Nuccijeva. I sad svako sluša “Provereno”, imam hit za svaku ciljnu grupu. Znam da je originalni izvođač oštećen, ali šta me zabole? Neću crći ako originalna verzija propadne, jedna pesma više-manje. Dići ću honorar masno i idem u Rio”, napisao je Laća na svom Tviter nalogu.

“Pardon, dići ću honorar masno. S tim što ja nisam radio “Provereno”. Provereno! I dosta više medijskih manipulacija oko Milice i Ane. Pesma je Miličina. Zar ne, Brajo? I da još nešto objasnim, Jutjub je komercijalna platforma, svaki put kad klikneš “play”, nekome ide novac, odnosno vlasniku kanala i distributeru. Plati se porez. Deo te zarade odlazi autorima preko agencije koja ih štiti. Dosada nemam potpisan ugovor ni sa jednim izvođačem ili izdavačem gde sam tražio udeo u raspodeli prihoda od distribucije. Kapiram da nema nešto puno pregleda na YT za bespravno okačenu verziju pesme “Provereno” u izvođenju Ane Nikolić. Hoću reći, nije neka kinta. Sve i da je 300 evra, mnogima je 300 evra mnogo”, istakao je Radulović.

“Kad već autori ku**em nisu mrdnuli da zaštite svoje delo i ispoštuju svog poslodavca Milicu Pavlović i kad već svako može da bira čiju će “verziju” da sluša, zašto se ne učini dobro delo i umesto gađanja gov*ima i lirskih govora odbrane ne napravi kanal Monetizovan, a prihod u humanitarne svrhe?! “, zapitao je Laća.

Radulović je otkrio da će 20 odsto od autorskih prava ići u budžet fonacije “Marina Tucaković”:

“20 odsto od autorskih prava, mojih i onih što sam nasledio od pokojne majke, ići će u budžet fondacije “Marina Tucaković”. Eto Brajo, postoje dosta onih koji nemaju ni za ratu za telefon”, zaključio je Milan Laća Radulović na pomenutoj društvenoj mreži.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare