10. Decembra 2020.

Sin Džo Bajdena na meti američkih istražnih organa

Big Portal

Na preporuku američkog ministarstva pravde, istraga je suspendovana i zabranjene su bilo kakve aktivnosti koje su mogle da utiču na ishod predsjedničkih izbora u SAD.

Sada, kada su završeni predsjednički izbori, istraga protiv Hantera Bajdena ulazi u novu fazu, a federalno tužilaštvo iz Delavera, poreska služba i FBI preduzimaju nove korake i pozivaju na saslužanje svjedoke i saradnike Hantera Bajdena, saznaje CNN iz dobro upućenog izvora bliskog istrazi.

– Juče sam po prvi put čuo da je tužilaštvo u Delaveru takođe juče obavestilo moje pravne zastupnike da je odmrznuta istraga poreske službe. Smatram da je to veoma ozbiljno, ali sam uvjeren da će nakon objektivne i profesionalne istrage spornih pitanja biti potvrđeno da sam moje poslovanje obavljao legalno i prikladno uz svakom pogledu, pa i kada je reč o porezu – stoji u zvanilčnom saopštenju Hantera Bajdena, prenio je CNN.

U neke od sumnjivih transakcija vezanih za poslovanje u Kini, a za koje se sumnjiči sin novoizabranog američkog predsjednika, uključeni su i ljudi za koje FBI vjeruje da su obavještajno interesantne osobe.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare