28. Decembra 2022.

Simulacija sudara asteroida omogućava vam da uništite Zemlju

Big Portal

Prvi korak je odabir asteroida

Osnivač aplikacije “Asteroid Simulator”, Neal Agarwal, uzeo je u obzir i različite vrste asteroida. U zavisnosti od toga da li sastav našeg asteroida čine rude gvožđa, kamena, ugljenika, zlata, ili je ipak sastavljen od leda, razlike mogu biti male, do onih ogromnih, uzeći u obzir sam udar, kao i posledice koje ostavlja.

Asteroidmeta.jpg

Prečnik asteroida može se kretati do 1.6 km, dok njegova brzina može iznositi između 1 600 km/h i 400 000 km/h. Za kraj, ostaje nam ugao udara čija vrednost može biti do 90 stepeni, biramo sam epicentar, i pritiskom na dugme možemo videti rezultat našeg master plana.

Osnivač oduvek zamišljao sopstveni udar asteroida

“Odrastao sam gledajući filmove kao što su “Deep Impact” i “Armageddon”, i oduvek sam imao želju napraviti program koji bi mi pomogao da vizuelno prikažem sopstveni scenario udara asteroida”, piše osnivač. “Program je za sve one koji vole i imaju želju da se igraju scenarija šta bi bilo, kad bi bilo? Temelj simulacije jesu naučna istraživanja matematičara i fizičara na temu udara asteroida.”

Detaljan prikaz udara i svega što sledi

Nakon što lansirate sopstveni asteroid, simulacija će vas temeljno sprovesti kroz nepogodu koja je nastala. Prvo i osnovno, vidimo krater koji je nastao prilikom udara, energiju koja je oslobođena u procesu, broj ljudi koji je zahvaćen, kao i mnogobrojne druge činjenice.

Asteroidudar.jpg

U blizini Zemljine orbite nalazi se preko 19 000 asteroida. Iako NASA, za sada uspešno, motri svaki od njih, događaj iz 2013. godine podseća nas da nikad ne možemo previše biti na oprezu, pa je tako ove godine uspešno obavljena probna misija odbijanja asteroida.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare