Simpatičan Mini vrijedan 100.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Simpatičan Mini vrijedan 100.000 evra

Britanski specijalista najavio je poseban model još 2019. godine, ali je tek sada stigao na puteve.

Ideja je bila da se napravi 60 specijalnih minija, kojima bi se obeležila 60. godišnjica od lansiranja prvog Minija, a za sve je kriv Dejvid Braun Automotive (DBA).

Dovoljan je samo jedan pogled da biste oprostili dvogodišnje odlaganje, jer verovatno nikada ranije niste videli lepšeg i manjeg sportistu.

Ovo je s jedne strane restomod, moderna interpretacija klasika, štaviše u posebnom izdanju. Oselli Edition je dvosed sa naglašenim sportskim karakterom. O dizajnu ne treba trošiti reči, jer je sve rečeno pre oko 62 godine, a sada mu se možemo samo diviti.

Bitno je da je motor nadograđen ispod haube. 1,42 benzin sa dva karburatora isporučuje 125 ks pri 6.200 o / min, zajedno sa 153 Nm pri 4.500 o / min. U kombinaciji sa petostepenim manuelnim menjačem, vraća se odmah u dobra stara vremena, sa sprintom od 7,8 sekundi do 100 km / h. U ponudi je i automatski menjač, ali u kombinaciji sa originalnim motorom

Mini Remastered Oselli Edition je pravi sportski automobil, tako da dobija koplje, AP Racing kočnice i amortizere Bilstein. Tu su i sportski izduvni sistem, kao i trkačke gume prečnika 13 inča.

I na kraju hlađenje. Početna cena je vrtoglavih 98.000 funti, odnosno 108.000 funti za verziju sa četvorosedima. Ali verujte mi, svih 60 primeraka će se brzo zapaliti. Razlog je jednostavan – niko tako nešto ne nudi ni upola slatko.

Danas objavljeno

Bentley u čvrstom zagrljaju Audija

Vanja A

BMW se oprašta od V12 motora u velikom stilu

Vanja A

Prodaja automobila u Europi: pad od 2,4% u 2021., 22,8% u decembru

Vanja A

Ostavite komentar