Šimpanza je u zoološkom vrtu na poseban način gospođu zamolila sok - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šimpanza je u zoološkom vrtu na poseban način gospođu zamolila sok

ŠIMPANZE su jedne od inteligentnijih životinja na svijetu, a to dokazuje i njihovo ponašanje u prirodi, povezanost s ostalim majmunima s kojima žive u divljini, ali i u zoološkim vrtovima.  Ova šimpanza je jedan od takvih primjera. Dok su posjetioci prolazili i sa zanimanjem gledali životinje iza stakla, šimpanza je…

ŠIMPANZE su jedne od inteligentnijih životinja na svijetu, a to dokazuje i njihovo ponašanje u prirodi, povezanost s ostalim majmunima s kojima žive u divljini, ali i u zoološkim vrtovima. 

Ova šimpanza je jedan od takvih primjera. Dok su posjetioci prolazili i sa zanimanjem gledali životinje iza stakla, šimpanza je primijetila da jedna žena ima vrećicu s bocom.

Odmah je počela prstom pokazivati na vrećicu i davati ženi upute kako da joj da sok. Nekoliko metara od tog mjesta se nalazila jedna rupa gdje je žena mogla natočiti malo soka kako bi se žedna šimpanza mogla osvježiti.  

Svi su sa zanimanjem i oduševljenjem gledali ovu komunikaciju i pratili šta će se dogoditi. Šimpanza se osvježila, a žena je bila srećna što joj je pomogla. 

https://www.facebook.com/DodoImpact/videos/1756422627708156/

Index

Danas objavljeno

Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život

Vanja A

Prisjeo mu dobitak na lutriji: Svaki dan mu dolaze kući i traže novac

Vanja A

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Ostavite komentar