Sijarto: Zajednički ćemo braniti granicu Srbije i Sjeverne Makedonije od ilegalnih migranata - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sijarto: Zajednički ćemo braniti granicu Srbije i Sjeverne Makedonije od ilegalnih migranata

Ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da su se Mađarska, Austrija i Srbija dogovorile da ujedine snage i još više učvrste granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, kako u pogledu ljudstva, tako i opreme.

Po završetku trilateralnog sastanka Austrije, Mađarske i Srbije o migracijama, Sijarto je istakao da te tri zemlje ne brane samo sopstvene granice već i EU.

  • Naš zajednički interes je da se ta odbrambena linija pomjeri ka jugu i zato smo se sporazumjeli da ujedinimo naše snage i obezbijedimo još bolje i ozbiljnije učvrstimo granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, kako u pogledu ljudstva, tako i opreme – poručio je Sijarto.

On je naglasio da je Mađarska spremna da učestvuje u tim zajedničkim naporima u odbrani južne granice Srbije, bilo što se tiče ljudstva, bilo tehnike i opreme, u cilju da se obezbijedi što bolja zaštita granice Srbije i Sjeverne Makedonije.

  • Austrijanci pomažu nama i Srbiji, mi pomažemo Srbiji – rekao je Sijarto.

On je dodao da je do sada bilo samo nekoliko desetina graničara koji su učestvovali u toj saradnji, dok se danas vidi da ta saradnja mora da poprimi sasvim drugu dimenziju.

  • Moramo zajednički da formiramo snagu koja će biti spremna i sposobna da odbrani od ilegalnih migranata srpsko-sjevernomakedonsku granicu – poručio je mađarski šef diplomatije.

Danas objavljeno

Borjana Krišto kandidat za predsjedavajuću Savjeta ministara

M.

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ukrajinska ambasada u Zagrebu dobila paket sa životinjskim očima

M.

Ostavite komentar