Sijarto: Americi koristi recesija u Evropi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sijarto: Americi koristi recesija u Evropi

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto ocijenio je danas da Sjedinjenim Američkim Državama koristi recesija u Evropi.

Prelazak evropske ekonomije u recesiju je dobra vijest za američku ekonomiju i izgleda da bi Amerika od toga mogla da ima koristi – rekao je Sijarto mađarskim novinarima, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, situacija u Evropi je “žalosna”, jer “Evropska komisija prilično koči” priliv investicija u zemlje članice EU.

– Evropska unija pravi patetične pokušaje da ukoči investicije u zemlje članice. Investicije su jedini način da se izbjegne recesija usred rata u Ukrajini i sankcija Rusiji – rekao je Sijarto, prenijela je agencija MTI.

On je dodao da je Mađarska koristila investicije kao ključnu ekonomsku injekciju nakon pandemije korone i da su investicije neophodne da se održi rast privrede.

– Dostizali smo rekorde prethodnih godina, ali smo mogli da izvučemo i više investicija da ih Evropska komisija nije blokirala – rekao je Sijarto.

Sijarto je istakao da Evropska komisija blokira Mađarsku da dobije novac na koji ima pravo i da je čak sprečava da koristi svoj novac da otvara nova radna mjesta.

RTRS.

Danas objavljeno

Detalji divljanja BMW-om na skijalištu: MMA borci brutalno pretukli spasioce i djevojku

M.

Uhapšeni članovi srpskog klana zbog milionskih prevara

M.

Pretresi u Tuzli zbog prometa oružjem

M.

Ostavite komentar