Sigurnosna firma upozorava da LastPass za Android ima sedam ugrađenih tragača - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Sigurnosna firma upozorava da LastPass za Android ima sedam ugrađenih tragača

Nemačka sigurnosna kompanija Exodus je, nakon obimne istrage, otkrila da popularna aplikacija za upravljanje lozinkama, LastPass, prikuplja i šalje lične podatke korisnika na Androidu. Aplikacija to čini preko sedam različitih ugrađenih tragača.

Iako LastPass omogućava korisniku da isključi tragače, samo postojanje ugrađenog softvera može predstavljati sigurnosni rizik za korisnike. Tragač prikuplja podatke kao što su informacije o uređaju, mobilni operator, tip LastPass naloga i Google Advertising ID koji se koristi za povezivanje korisničkih podataka preko različitih aplikacija i platformi.

Četiri od ovih sedam tragača služe za Google analitiku i izveštavanje o rušenju sistema, dok ostali pružaju informacije za AppsFlyer, MixPanel i Segment. Poslednji među njima se koristi za profile korisnika i ciljane reklame.

Zvaničnik LastPass-a je istakao da svi tragači služe kako bi poboljšali korisničko iskustvo i obećava da ne šalju osetljive korisničke podatke. Isključivanje tragača na telefonu se vrši odlaskom u Privacy podmeni u okviru LastPass aplikacije.

Izvor: Benchmark / Exodus

Danas objavljeno

Gigabyte je ozvaničio svoju prvu CMP 30HX kartu za rudarenje kriptovaluta

Vanja A

Patriot Viper najavljuje VP4300 M.2 Gen4 SSD seriju

Vanja A

Cooler Master predstavlja MasterBox 540 i MasterBox MB600L V2 kućišta

Vanja A

Ostavite komentar