Šifrin: I dalje želim da pobeđujem - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Šifrin: I dalje želim da pobeđujem

Američka skijašica Mikaela Šifrin je u sezoni 2018/2019 imala 17 pobeda u Svetskom kupu, a zatim je prekinula karijeru zbog tragične smrti oca. Njeno odsustvo se produžilo zbog pandemije virusa korona i povrede leđa, a nakon povratka u decembru prošle godine slavila je na tri trke Svetskog kupa i osvojila četiri medalje. Sada je fokusirana na Zimske olimpijske igre 2022. godine.

Šifrin posle teškog perioda u karijeri razmišlja o svojim trećim Igrama do kojih ima 11 meseci, ali kaže da nije donela konačnu odluku o tome na kojim će trkama učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Pokušavam da odlučim šta želim da skijam na Olimpijskim igrama, gde imam potencijal da budem kandidat za medalju„, rekla je Mikaela i navela da za skijaše koji nisu skijali na planinskim stazama van Pekinga sledi „haotičan“ period.

Test događaji se obično održavaju godinu dana uoči Igara, ali na skijalištima širom sveta ima sve manje snega, a uz to i pandemija virusa korona otežava planove i putovanja.

„Niko to nije mogao da predvidi. To svakako doprinosi čitavom haosu u kome smo. Kada stignemo u Peking bićemo zatečeni, gde idemo, šta se dešava, šta treba da radimo prvo“.

Šifrin nastupa već 11 sezona u Svetskom kupu, ali 26-godišnjakinja ističe da je i dalje gladna uspeha.

SK.

Danas objavljeno

Anemičan i umoran Partizan u Ankari, Turk Telekom bez muke do trijumfa

M.

Đoković se vraća na teren u Dubaiju

M.

Beretini izborio megdan sa Nadalom

Zeljka

Ostavite komentar