3. Novembra 2019.

Sicilijanski grad nudi napuštene kuće besplatno

Big Portal

Gradonačelnik Kamarate Vinćenco Đambrone poslednje tri godine pokušavao je da ubedi vlasnike koji su odavno napustili svoje porodične kuće da besplatno predaju prazne, porušene kuće pridošlicama, prenosi CNN.

“Ne mogu da podnesem da se ovaj prekrasan, stari, istorijski centar isprazni i propadne. Boli me”, rekao je Đambrone za CNN Travel. On je dodao da je trenutno dostupno desetak praznih kamenih kuća, a “uskoro će ih biti malo više”.

Postoji nekoliko uslova šeme “besplatnih” kuća. Kupci se moraju obavezati da će renovirati objekte u roku od tri godine. Takođe, kada dobiju kuću oni će uplatiti depozit od 5.000 evra, koje će im grad vratiti kada završe renoviranje. Mladi parovi sa decom imaće prednost, a parovi koji odluče da žive u Kamarati, a imaju bebu dobijaju i 1.000 evra bonusa. Novi vlasnici mogu pretvoriti višespratnice u privatnu kuću, pansion, hotel, prodavnice ili čak restoran.

Kamarata se nalazi oko 60 kilometara jugoistočno od Palerma, na nadmorskoj visini od oko 1.000 metara, a taj deo jugoistočne Sicilije poznat je po napuštenim mestima i sporom ritmu života. Grad su osnovali vizantijski Grci iz čijeg jezika potiče i njegovo ime od reči “Kàmara” što znači soba sa svodovima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare