14. Novembra 2022.

Si i Bajden danas na Baliju razgovaraju o ključnim temama

Big Portal

Očekuje se da će dvojica lidera razgovarati o Tajvanu, Ukrajini i nuklearnim ambicijama Severne Koreje, pitanjima koja će se takođe naći pred učesnicima samita G20 koji počinje sutra bez prisustva ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi Rojters.

Uoči današnjeg sastanka sa Sijem, Bajden je u razgovoru sa azijskim liderima u Kambodži rekao da će američke komunikacione linije sa Kinom ostati otvorene, kako bi se sprečio sukob, i najavio teške razgovore u narednim danima.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države bi se „enerično takmičile“ sa Kinom, istovremeno „pazeći da konkurencija ne pređe u sukob“.

Bajden je tokom obraćanja delegatima na samitu Istočne Azije u Kambodži naglasio značaj mira u Tajvanskom moreuzu.

Milijarder Ilon Mask, izvršni direktor Tesla Inc i Tvitera, obratio se poslovnom forumu G20 i rekao da ima „previše posla“.

Govoreći putem video veze, Mask se pojavio u prostoriji osvetljenoj svećama, u tradicionalnoj indonežanskoj košulji koju su mu poslali organizatori, rekavši da se javlja sa mesta na kojem je upravo nestala struja.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov došao je umesto predsednika Putina na samit G20 jer je, kako je saopšteno iz Kremlja, „šef ruske države previše zauzet“.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare