Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“ - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Si Đinping održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“

Kineski predsednik Si Đinping je u Pekingu održao video govor na ceremoniji otvaranja Međunarodne konferencije „Razumevanje Kine“ (Guangdžou) 2021. godine.

„Ja sam rekao da ukoliko želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine“, istakao je u govoru predsednik Si.

Ove godine se obeležava 100-godišnjica od osnivanja Komunističke partije Kine. Tokom proteklih 100 godina, Komunistička partija Kine je ujedinila i predvodila kineski narod u njegovim neprestanim borbama, što je, kako je naglasio Si, iz temelja promenilo buduc´nost i sudbinu kineskog naroda, a takođe je duboko uticalo na tok svetske istorije.

Komunistička partija Kine c´e se držati puta mirnog razvoja, insistirati na politici otvaranja prema svetu, unaprediti izgradnju zajednice sa zajedničkom buduc´nošc´u za čovečanstvo i promovisati zajedničke vrednosti mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokratije i sloboda za celo čovečanstvo, naveo je Si.

On je ukazao da će Komunistička partija Kine uvek biti graditelj svetskog mira, doprinosilac globalnom razvoju i branilac međunarodnog poretka i da će nastojati da da novi i vec´i doprinos napretku ljudske civilizacije i svetskog mira i razvoja.

(BN)

Danas objavljeno

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Putinu stigla nova prijetnja od Bajdena

M.

Ostavite komentar