Sastojci:
130 g maslaca
150 g tamne čokolade (70% kakaa)
55 g trešanja
55 g oraha
225 g šećera
55 g kakaa u prahu
75 g brašna
¾ kašičice praška za pecivo
3 velika jaja
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 °C. Kalup za pečenje od 20 cm obložite papirom za pečenje. Otopite maslac i tamnu čokoladu u posudici na loncu s kipućom vodom. Trešnje očistite od koštica i grubo ih nasjeckajte zajedno s orasima. Umiješaje otopljenu čokoladu. U drugu posudu dodaj šećer, a zatim kakao u prahu, brašno i prašak za pecivo. Potom smjesu brašna dodajte otopljenoj čokoladnoj smjesi i miješaj dok se sve dobro ne sjedini. Istucite jaja i umiješaj ih. Smjesu izlijte u lim, a zatim pecite 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite prije rezanja.
Izvor: Miss7