Sezona u jeku u "Eko toplanama", grijanje uredno - BIGportal.ba
Banja Luka

Sezona u jeku u “Eko toplanama”, grijanje uredno

Eko toplane” Banjaluka nalaze se usred sezone grijanja, a s obzirom na zahlađenje i najavljene niske temperature u narednom periodu, korisnici se sigurno pitaju da li će tokom praznika isporuka biti uredna i da li “Eko toplane” raspolažu dovoljnim količinama energenta, a iz ovog preduzeća odgovaraju da nema razloga za brigu.

Iz preduzeća “Eko toplane” ističu kada je riječ o energentu, ovo preduzeće je obezbijedilo potrebnu količinu drvnog sortimenta do kraja sezone grijanja, tako da korisnici ne treba da strahuju da bi zbog nestašice energenta moglo doći do prekida isporuke toplotne energije.

Dodaju da su od početka sezone 2020/2021 potrošili oko 30 odsto više energenta, nego za isti period prošle godine, s obzirom na činjenicu da su srednje dnevne temperature znatno niže u odnosu na prošlu godinu i to, više od tri stepena Celzijusa, što je velika razlika na tromječenom nivou.

“Međutim, bez obzira na povećanu potrošnju, energenta imamo sasvim dovoljno da Banjalučani ne treba da brinu za održivost sistema kada je riječ o drvnom sortimentu”, poručuju iz ovog preduzeća.

Dodaju da kada riječ o samoj proizvodnji, imaju stabilan sistem, i tokom protekla dva i po mjeseca nisu imali većih problema na mreži.

“Manje kvarove otklanjamo u roku od nekoliko sati, često korisnici i ne osjete promjene temperature u grijanim prostorima, s obzirom na to da reagujemo u kratkom roku kako bismo otklonili svaki problem”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je najveći problem sistema daljinskog grijanja, kao što je već odlično poznato korisnicima, distributivna mreža, te kako kažu na taj segment toplifikacionog sistema ne mogu uticati preventivno, odnosno ne može se predvidjeti kvar tokom sezone grijanja.

“Međutim, u slučaju pucanja dijelova mreže, kao i uvijek tokom sezone, tako i u prazničnim danima, naše dežurne ekipe biće na terenu kako bi mogli po potrebi reagovati i kako bismo svaki eventualni kvar otklonili na vrijeme i uspostavili redovan režim grijanja u što kraćem roku, da prekid isporuke u što manjoj mjeri remeti komfor korisnika”, kažu iz “Eko toplana”.

NN

Danas objavljeno

KVAROVI NA MREŽI: Bez grijanja potrošači u dijelovima šest ulica

M.

Sljedeće sedmice tri dana “Otvorenih vrata”, ostalo za revakcinaciju

M.

U Banjaluci rođeno 8 beba

M.

Ostavite komentar