Sezona godišnjih odmora polako počinje: Kilometarske kolone prema moru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sezona godišnjih odmora polako počinje: Kilometarske kolone prema moru

Na putevima u Hrvatskoj prema moru stvorene su kilometarske kolone vozila, a gužve su i na granicama na ulasku u zemlju.

Iz Hrvatskog auto-kluba navode da je kolona vozila iz smjera Buzina na zagrebačkoj obilaznici duga oko dva kilometra, a iz smjera Jankomira oko pet kilometra.

Pojačan je i ulazak na autoput u Lučkom u smjeru mora, a zbog gustine saobraćaja usporeno se i na dionici do Otočca.

Zbog saobraćajnih nesreća na Jadranskoj magistrali u mjestu Šmrika i na auto-putu ka moru između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika vozi se naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustine saobraćaja mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale na prilazima turističkim centrima i mjestima, Krčkom mostu, riječkoj obilaznici na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Na granici sa BiH za ulaz u Hrvatsku čeka se oko 30 minuta, dok se na granici sa Srbijom čeka više od sat vremena, a najveće gužve su na granici sa Slovenijom.

Hrvatska policija ovog vikenda provodi veliku akciju u saobraćaju koja je usmjerena prvenstveno na vožnju pod uticajem alkohola i droga.

Policija je podsjetila da se kazne za vožnju pod dejstvom alkohola ili pod uticajem droga kreću od 700 do 20.000 kuna, kao i da je zaprijećena kazna zatvora do 60 dana.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Spasioci u vodenom parku “Akvana” oživjeli dječaka koji se davio

M.

Dodik: Rješenje da se svi sami prijave Tužilaštvu

M.

Ruski avioni gase požare u Antaliji

M.

Ostavite komentar