6. Marta 2020.

Severinu ovaj put tužila sudija zbog povrede prava ličnosti

Big Portal

– Ne znam zašto se čudim što se ovo dešava i svom psihičkom silovanju od oca i institucija kada u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sudije Lucije Lasić – izjavila je Severina na pres konferenciji u oktobru prošle godine.

Zbog tih izjava sutkinja Lasić 28. februara ove godine na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu tužila je pjevačicu i tražila naknadu štete u visini od 5 hiljada KM.U januaru ove godine spis u kojemu se ona i bivši partner, srpski biznismen Milan Popović, bore oko starateljstva nad zajedničkim djetetom, ponovo je došao na odlučivanje na Županijski sud u Splitu i to sudskom vijeću čija je članica bila sudija Lasić, prenosi Klix.

Tako se sudija, koju je Severina javno prozvala za svojevrsno “silovanje”, našla u situaciji da treba odlučivati o njenoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene skrbi i obrazovanja dječaka.

Severina i njen advokatski tim puno nade polažu u žalbu. Na sjednici vijeća splitskog suda 19. februara ove godine sudija Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtjev za izuzećem je odbijen, no Lasić je 28. februara ponovo zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine.

Predsjednik suda nije to mogao ignorisati i spis je 2. marta dodijeljen u rad drugoj sudiji Vesni Kuzmičić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare