Severinin advokat podnio žalbu i iznio optužbe: Druga strana uticala na one koji su donosili odluku - BIGportal.ba
Ex Yu

Severinin advokat podnio žalbu i iznio optužbe: Druga strana uticala na one koji su donosili odluku

Kebinoj snajki oduzeto dijete jer nije poštovala nadležne institucije i njihova rješenja

ADVOKAT Mate Matić, čijoj je klijentkinji Severini Kojić sud u Zagrebu u četvrtak izrekao privremenu meru po kojoj će njen sedmogodišnji sin Aleksandar ubuduće živeti sa ocem, srpskim biznismenom Milanom Popovićem, izjavio je da je uložio žalbu na privremenu meru. Pravni zastupnik je za “Slobodnu Dalmaciju” izjavio kako veruje da će se žalba rešiti za tridesetak dana:

– Nažalost, praksa pokazuje i druge mogućnosti, jer ta privremena mera sada, kao, rešava situaciju do pravosnažnog okončanja postupka. Čak bih rekao da je ovo prehitan postupak, mi ćemo učiniti sve da izvršimo pritisak. Imam informacije da je ova odluka doneta na temelju predstavnika ljudi koji bi trebalo da budu objektivni, a zapravo su bili povezani sa drugom stranom.

Otac malog Aleksandra, srpski “kralj bakra” Milan Popović je za televiziju Nova rekao da privremena mera ne znači oduzimanje deteta.

– Dete je do sada živelo kod majke, a otac je imao susrete i druženja, a sada dete živi kod oca, a majka ima susrete i druženja – kazao je Popović. – Ni o kakvom oduzimanju deteta se ovde ne radi. Ukoliko sin bude želeo da bude više kod mame, ja ću mu to omogućiti dokle god se majka bude pridržavala osnovnih potreba i obaveza koje će sin imati u svom životu.

Popović je, inače, ispoštovao odluku suda i za vikend je odveo sina Aleksandra kod Severine, koja je imala pravo da bude sa mališom od subote u 10 sati, do nedelje u 20 časova. U međuvremenu, hrvatski mediji ne prestaju da se bave slučajem pop pevačice iz Splita. Tako “Večernji list” piše da je sud Severini oduzeo dete jer nije poštovala nadležne institucije i njihova rešenja. Odluka suda da se Aleksandar poveri ocu, rezultat je mišljenja Centra za socijalno starateljstvo Maksimir. Njihov stav je da je otac Milan Popović prilagodio svoj život i poslovne obaveze dobrobiti deteta, dok majka, navodno, to nije uradila. Severini se zamera i što je izazvala nekoliko incidenata, kao na primer, kada je početkom oktobra, bez objašnjenja, odvela sina sa terenske nastave u Novom Vinodolskom.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Bojana Barović pokazala stomak: Manekenka uživa čekajući treće dijete

Zeljka

Ilda Šaulić se oglasila nakon bratovog venčanja

Zeljka

Vesna Zmijanac otkrila koliki je najveći BAKŠIŠ koji je dobila

Zeljka

Ostavite komentar