Sestre od 8 i 5 godina preživjele u divljini - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Sestre od 8 i 5 godina preživjele u divljini

Dvije sestre, od 8 i 5 godina, koje su u petak nestale u Sjevernoj Kaliforniji pronađene su danas poslije masovne potrage u kojoj su bili angažovani i helikopteri i psi za traganje.

Sestre Kariko, Leja (8) i Kerolajn (5), pronašli su kapetan vatrogasne jedinice i vatrogasac koji su pratili tragove čizama koje su nosile djevojčice.

– Ovo je potpuno čudo – rekao je oblasni šerif Vilijam Honsal, objašnjajajući da su pronađene u divljini Sjeverne Kalifornije.

Iako su djevojčice dehidrirale, one nisu povrijeđene i dobrog su raspoloženja, dodao je Honsal.

On je naveo da su djevojčice članovi lokalnog kluba gdje su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom što im je, kako se vjeruje, pomoglo.
Sestre su nosile čizme i jele su štanglice od žitarica, prenosi AP.

Za nestalim sestrama tragalo je više od 100 policajaca i spasilaca, među kojima i pripadnici Nacionalne garde i američke obalske straže.

One su posljednji put viđene u petak oko 14.30 po lokalnom vremenu ispred svoje kuće u Benbou, malom mjestu na 320 kilometara sjeverozapadno od Sakramenta.

– Nada da će djevojčice biti pronađene kod spasioca se probudila kada su u subotu naišli na otiske njihovih gumenih čizmica i omote od štanglica od žitarica – rekao je porucnik majk Fridli.

Danas objavljeno

Mladenci u Indiji krenuli na vjenčanje ploveći u loncu

Vanja A

Udovica (85) i udovac (87) stali na ludi kamen poslije 15 godina veze

Vanja A

Žene u Hollywoodu su slavile uspjeh: Pogledajte neke od najljepših haljina koje su nosile

Vanja A

Ostavite komentar