Sestra Kim Džong Una sve moćnija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sestra Kim Džong Una sve moćnija

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija. Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal…

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija.

Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal UPI.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Severne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve više prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu godori podatak da je pre dva dana, na obeležavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar