9. Novembra 2020.

Šest znakova da vam je telefon hakovan

Big Portal

Restartuje se sam od sebe

Ne postoji nijedan razlog da se vaš telefon sam isključujei uključuje, ukoliko je sve u redu. Dakle, primetite da se restartuje sam od sebe, to može biti znak da vam je telefon ili “zaražen” nekim virusom, ili da je hakovan.

Ne možete da ga isključite

Nemogućnost isključivanja telefona još je jedan znak da je telefon možda hakovan. Umesto da se isključi kada odaberete tu opciju, često će otvarati različite aplikacije, osvetljenje će se samo od sebe menjati, i slično.

Brzo se zagreva

Telefon se često brzo zagreje prilikom punjenja. Mada to nije specijalno dobar znak, ako je to jedina situacija kada mu temperatura raste, onda ne morate da se brinete. Međutim, ako primetite da se pregreva iz čista mira i kada ga ne koristite, ili koristite neke osnovne aplikacije, bezbednost može da vam bude ugrožena.

Foto: Depositphotos/maxkabakov

Nepoznati brojevi u pozivima

Kada pogledate nedavne pozive, da li prepoznajete sve brojeve telefona? Ukoliko to nije slučaj, onda bi trebalo da obratite pažnju i preduzmete mere kako biste bili sigurni da vam je telefon bezbedan, prenosi Genmice. Isto važi i za dobijanje poziva od nepoznatih brojeva iz inostranstva.

Visoka potrošnja mobilnih podataka

Verovatno sami koliko GB imate u svom paketu ako se postpaid korisnik, odnosno koliko interneta ste kupili ukoliko ste prepaid. Ipak, nije loše da povremeno proveravate potrošnju mobilnih podataka u aplikaciji svog operatera. Ako primetite neregularnosti – ovo može biti znak da ste hakovani.

Slučajne aplikacije na vašem telefonu

Izuzetno je često da se ljudima tek tako pojave nepoznate aplikacije na telefonu. Ukoliko vam se ovo desi, dva razloga su verovatna – ili imate malware, ili vam je neko hakovao telefon. U svakom slučaju, ni jedno ni drugo nije dobro i vaši podaci su ugroženi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare