Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH

Sedam muškaraca, šest žena i 12 djece iz BiH, koji su se nalazili u kampovima u Siriji, stigli su u četvrtak u BiH, saopštili su iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

“Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH. U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri. Zdravstvene i socijalne službe u BiH takođe su dale doprinos ovoj saradnji”, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH koje je izrazilo zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, a posebno Američkoj vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za podršku i pomoć u provođenju ovih aktivnosti.

Ministarstvo bezbjednosti BiH će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH.

Tužilaštvo BiH je ranije saopštilo da su državljani BiH osumnjičeni za terorizam u pritvoru.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar