Šest tipova radnika koji teško napreduju u poslu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Šest tipova radnika koji teško napreduju u poslu

Određeni tipovi ličnosti imaju tendenciju dobijanja boljih prilika na poslu od drugih.

Određeni tipovi ličnosti imaju tendenciju dobijanja boljih prilika na poslu od drugih. Međutim, postoji šest tipova zaposlenih koje se gotovo uvek preskaču kad se dele “bonusi”.

Brbljavac

Naravno, dobri komunikatori često dobivaju pozitivnu pažnju od svojih nadređenih. Međutim, ako vaša definicija “dobre komunikacije” uključuje širenje glasina i provođenje slobodnog vremena u tračarenju saradnika, vrlo brzo ćete postati nepoželjni na poslu, pišu 24sata.

Beskičmenjak

Dok efikasni radnici nastoje da udovolje zahtevima svojih menadžera kad god je to moguće, slabiji ljudi koji se ne znaju postaviti često dobivaju puno više zadataka i obaveza nego što mogu podneti. Njihov stav pokazuje da nisu sposobni da vode posao, jer kako će upravljati poslom i vremenom drugih, kad to ne mogu sami za sebe?

Rođeni pesimisti

Zaposleni koji neprestano odbijaju predloge svojih kolega, koji se redovno žale, a ne nastoje da poboljšaju svoju situaciju i retko imaju pozitivnu reč za bilo koga ili bilo šta u kancelariji, neće zaraditi poštovanje ni razumevanje svojih menadžera, a s tim i moguća napredovanja postaju nemoguća.

Večna žrtva

Važan deo dobrog “timskog igrača” uključuje preuzimanje odgovornosti za svoje greške i gledanje slabosti kroz realistične “naočare”. Ako se ponašate kao večna žrtva, uvek okrivljujući druge za propuštene rokove ili loše radne rezultate, teško ćete dobiti poverenje svojih kolega i nadređenih.

Pobesneli Maks

Besni ispadi stvarno nisu prihvatljiv način ponašanja kod bilo koga starijeg od pet godina. Ali neki zaposleni to jednostavno ne mogu da shvate, pa svoje frustracije ispoljavaju na svojim kolegama, a ponekad i na nadređenima, piše Biznis insajder. Na drugoj strani, menadžeri s problemom kontrolisanja svojih emocija stvaraju kulturu straha u kancelariji, koja se obično pretvori u toksičnu atmosferu, a to daje loše rezultate i stvara želju kod zaposlenih da beže glavom bez obzira.

Sveznalica

Poslodavci svakako traže obrazovane radnike s interesom za učenje i razmenu informacija. Međutim, ako redovno ispravljate svoje kolege ili se postavljate kao da su vaše ideje i strategije puno prosvetljenije od ideja vaših kolega (bez ikakvih dokaza koji potvrđuju to uverenje), pa da je svima jasno da se smatrate najpametnijom osobom u sobi, verojatno ćete otuđiti svoje direktne saradnike i nadređene, slabeći svoj status kada dođe vreme za dodelu bonusa i napredovanje.

Danas objavljeno

Kolač sa kajsijama i pudingom

Vanja A

Znakovi koji pokazuju da pretjerujete sa kafom

Vanja A

Savršene lokne uz pomoć kuhinjske krpe

Vanja A

Ostavite komentar