Šest problema koji narušavaju vezu i brak koliko i preljuba - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Šest problema koji narušavaju vezu i brak koliko i preljuba

Preljuba je jedna od stvari koje će poljuljati temelje veze ili pak u potpunosti uništiti, Međutim, osim preljube, postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad baš poput prevare.

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partneru kako biste zaštitili njegove osećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom poverenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi mogli da ga povrede, verovatno bi trebalo da prestanete sa takvim ponašanjem. Stručnjaci savetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći – sve.

2. Uskraćivanje nežnosti i pažnje

Nedostatak nežnosti stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. Vremenom će se ta sumnja pretvoriti u veliki problem koji, baš poput laganja, dovodi do nedostatka poverenja.

3. Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osećaja od svog partnera nije dobro za vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg raskida.

4. Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija da čuje argumente i želje druge strane te ne želi da pristane na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo “na svoj način” i nisu spremni na kompromis zapravo su u vezi sa – samima sobom.

5. Nadmeni stav

Nadmeni stav jedne strane pokazuje da je pojedincu cilj da bude u moćnijem položaju, što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane već razotkriva i osećaj manje vrednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

6. Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite da raskinete, ali se ne usuđujete to da učinite zbog toga šta će drugi reći? Uplatili ste zajedničko putovanje i ne želite da ga propustiti iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji vam je scenario najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kreativni direktor „Balensijage“ se izvinjava zbog neprikladne kampanje sa decom

Vanja A

Najbolji bivši na svijetu

Vanja A

Samo jedan posto ljudi za deset sekundi može vidjeti riječ na fotografiji, jeste li među njima

V.R.

Ostavite komentar