18. Marta 2020.

Šest od sedam zaraženih može ostati neotkriveno

Big Portal

Oko 86 odsto pacijenata zaraženih virusom korona ostalo je izvan evidencije, sve dok vlast u Kini nije uvela ograničenja putovanja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu “Sajens”, prenosi “Klix”.

Kompjuterski model pomogao je istraživačima da prate infekcije i porijeklo virusa, prije i poslije zabrane putovanja u Vuhan. Osobe koje nisu znale da imaju virus korona bile su izvor infekcija u 79 odsto slučajeva.

“Neregistrovane infekcije često prolaze s blagim, ograničenim ili nikakvim simptomima. Zbog toga ostaju neprimjećene. Zavisno o broju i jačini infekcije mogu izložiti virusu daleko veći broj populacije od onog koji bi bio da su otkriveni”, navodi se u istraživanju.

Većina simptoma Covid-19 je blaga, a Centar za kontrolu bolesti i prevenciju javlja da se teži oblici pokazuju u 16 odsto slučajeva. Najviše su izložene starije osobe i pacijenti s hroničnim zdravstvenim problemima, piše “Foks njuz”.

Građani širom svijeta pozvani su da primijene mjeru socijalne distance i rad od kuće ako je to moguće. Ukupan broj evidentiranih slučajeva širom svijeta veći je od 200.000, a preminulo je oko 8.000 ljudi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare