15. Decembra 2020.

Šest neuobičajenih znakova da je partner nezadovoljan u vezi

Big Portal

Kada saznate da vaš partner nije zadovoljan u vezi, to može da bude vrlo bolna spoznaja. No, ako primjetite prve znake na vrijeme, postoji velika šansa da riješite svoje probleme i popravite vezu. Evo na šta bi trebalo da pripazite…

1. Ima opsesiju s novim igračkama

Ako imate partnera koji je oduvijek bio zaintrigiran novim tehnološkim uređajima, “opsjednutost” tim područjem ne mora da bude znak za uzbunu. No, ako je nedavno razvio oduševljenost novim gedžetima, moguće je da mu je dosadno te da traži nove načine da se zabavi, a koji nemaju nikakve veze s vama.

2. Jede u tišini

Na početku veze svaki detalj popraćen je mnoštvom uzbuđenja i truda. Na primjer, zajednički obroci isprva su odlična prilika da se upoznate, podijelite svoje želje i ciljeve, ali i teške trenutke. Nakon nekog vremena želja za dijeljenjem informacija počeće da slabi. Svako ima loše dane i ne da mu se uvijek da bude raspoložen i pričljiv. No, ako delite obroke baš svaki dan u grobnoj tišini, a vaš partner ne želi da izusti ni slovo, budite uvjereni da nešto ne štima.

3. Kaže “ovo smo već raspravili”

Otvorena komunikacija jedan je od najvažnijih preduslova za uspješnu vezu ili brak. Ako partner tokom razgovora često ponavlja – ovo smo već raspravili – i ne želi da vas sasluša, čak i kada imate neki problem koji želite da podelite s njim, na pomolu su problemi.

4. Uvijek priča o nekom trećem

Znate li više svakodnevnih detalja o njegovoj koleginici Ivani s posla nego o njemu samom? Neprestano spominjanje druge žene u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner (ne)svjesno razmišlja o nečemu novom u životu i da nije zadovoljan postojećim stanjem.

5. Često izlazi s prijateljima

Ograničenja zbog pandemije korona virusa sve su strožija, a on nikako da ostane kod kuće? Umjesto s vama svoje slobodno vrijeme provodi s prijateljima. Možda je nesrećan u vezi i želi da “pobjegne” od problema na ovaj način.

6. Postavlja vam “čudna” pitanja?

U posljednje vreme partner je počeo da vam postavljati pitanja i traži vas mišljenje baš za svaku i najmanju sitnicu? Čini vam se kao da se previše trudi? Možda je i sam spoznao da nije zadovoljan trenutnom situacijom i želi da popravi vašu vezu. To je odlična vijest. Izađite mu u susret i porazgovarajte o svim eventualnim problemima, piše zadovoljna.hr.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare