Šest lica preminulo u Republici Srpskoj, zaraženo još 19 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šest lica preminulo u Republici Srpskoj, zaraženo još 19

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula su tri pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, a isto toliko preminulo je i u ЈZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj.

Na UKC Republike Srpske su preminuli muškarci (68) iz Brčkog, (57) iz Banjaluke i (67) iz Čelinca.

U ЈZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj preminula su dva pacijenta sa područja opštine Teslić, starosne dobi od 82 i 68 godina i pacijentkinja sa područja opštine Doboj (79).

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 19 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o 11 osoba muškog i osam ženskog pola. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Gacka, po tri su iz Doboja, Gradiške i Laktaša, dvije iz Banjaluke, i po jedna iz Prijedora, Teslića i Dervente.

Ukupno 15 osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

(BN)

Danas objavljeno

Autom udario pješaka i pobjegao: Potraga za nesavjesnim vozačem iz Doboja

M.

“Otvorili ste Pandorinu kutiju kad ste bombardovali SRJ”

M.

Novi paket za Kima

M.

Ostavite komentar