Sertifikovan Xiaomi Mi Band 4 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sertifikovan Xiaomi Mi Band 4

Tokom marta je objavljeno da se Xiaomi Mi Band 3 fitnes uređaj prodaje toliko dobro da Xiaomi ne žuri sa objavom njegovog naslednika. Jedan od razloga za velikom potražnjom ovog nosivog uređaja jeste i njegova niska cena od oko 30 dolara. Uređaj može da meri korisnikove otkucaje srca, broj pređenih koraka, prati aktivnosti spavanja i mnoge druge parametre.

Međutim, čak i Mi Band 3 će u nekom trenutku morati da bude zamenjen novijom verzijom, koja će implementirati još veći broj funkcija. Sada je jedna od dve Mi Band 4 varijante dobila sertifikat od NCC-a (National Communications Commission) u Tajvanu.

Mi Band 4 je sertifikovan sa brojem modela XMSH07HM, a u pitanju je verzija bez NFC podrške. Još jedna varijanta nosi oznaku XMSH08HM i stiže uz NFC, najverovatnije kako bi se koristila sa Xiaomi Pay servisom za mobilno plaćanje. Obe varijante su u martu dobile Bluetooth SIG sertifikat, koji otkriva da će Mi Band 4 koristiti Bluetooth 5.0 LE (Low Energy).

NCC sertifikacija uključuje i fotografije glavnog moddula za Mi Band 4. Sugeriše se da će fitnes uređaj koristiti ECG skener, a koristiće se za detektovanje stanja kao što je atrijalna fibrilacija ili abnormalni ritam/otkucaji srca koji mogu da vode do srčanih udara, zakrčenja i smrti.

Izvor: PhoneArena

Danas objavljeno

Izveštaj iz studija: Cyberpunk 2077 nije trebalo da izađe 2020. godine

D

Koja čet aplikacija je najbolja za vas?

D

Chrome 88 implementira pretragu tabova i poboljšanu zaštitu za lozinke

D

Ostavite komentar