Šeron Stoun otkrila da je imala 9 pobačaja: Ženama se nameće osjećaj krivice i neuspjeha - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Šeron Stoun otkrila da je imala 9 pobačaja: Ženama se nameće osjećaj krivice i neuspjeha

Odluku Šeron Stoun da otkrije privatne tragične detalje iz svog života o tome da je pretrpjela devet pobačaja pozdravila su brojna udruženja i opisale je kao veliku pomoć svim ženama.

Američka glumica istakla je da su to i fizički i emocionalno strašno teške stvari, kao i to da se mnogim ženama koje izgube trudnoću nameće „osećanje krivice i neuspeha“.

Stounova je otkrila ove detalje odgovarajući na Instagram post o intervjuu američke plesačice Pete Mergatrojd u kom je za magazin Pipl govorila o gubitku trudnoće.

„Mi kao žene nemamo gde da diskutujemo o dubini takvog gubitka. Izgubila sam devetoro dece zbog pobačaja“, napisala je zvezda Niskih strasti.

Šezdesetčetvorogodišnja glumica pati od endometrioze zbog čega nije uspela da ima svoju biološku decu, ali ima tri sina koje je usvojila.

„Fizički i emocionalno to nisu lake situacije, ali smo naterane da taj bol nosimo same i potajno uz osećanje krivice i neuspeha. Umesto da osetimo saosećanje i empatiju koje nam u lečenju toga toliko trebaju“, istakla je glumica.

Dodala je i da je odnos preovlađujuće muške kulture prema zdravlju i dobrobitu žena neuk, a često i veoma neprijateljski i ugnjetavački.

Rut Bender Atik, direktorka američkog Udruženja žena koje su izgubile trudnoću, pozdravila je glumičin komentar i rekla da je potrebna velika hrabrost, posebno za žene u javnom životu, da pričaju o nečemu kao što je pobačaj.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Prelepa manekenka stigla u Srbiju – “JAKO, ali odlično piće”

Vanja A

Naučnici pripremaju vaskrsenje tasmanijskog tigra

Vanja A

Dvogodišnjakinja u Turskoj ugrizla zmiju

Vanja A

Ostavite komentar