Serijski ubica djece pobjegao iz zatvora, pokrenuta velika policijska akcija - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Serijski ubica djece pobjegao iz zatvora, pokrenuta velika policijska akcija

Masten Vandžala, koji je priznao da je ubio najmanje 14 dječaka u Keniji, pobjegao je iz zatvora. Policija je pokrenula veliku akciju potrage za serijskim ubicom, a zbog njegovog bjekstva uhapšena su trojica policajca.

Ovaj serijski ubica, koji je priznao ubistva djece, trebalo je da se danas pojavi pred sudom, ali je nestao iz pritvorske ćelije u Najrobiju, prenose lokalni mediji.

On je priveden tokom istrage serije ubistava djece u Najrobiju i na istoku i zapadu Kenije, koji su šokirali tu zemlju. Priznao je da je, predstavljajući se kao fudbalski trener, mamio dječake, a potom ih drogirao i ubijao, u nekim slučajevima čak pijući njihovu krv, tvrde kenijski mediji.

Trojica policajaca koji su bili na dužnosti u policijskoj stanici Džogo roud, gdje se Vandžala nalazio u pritvoru, uhapšena su. Među njima je i pomoćnik komandira te stanice.

Vandžala je uhapšen u julu, kada je pokušao da iznudi novac od roditelja jednog od nestalih dječaka. Tada je priznao da je tokom četiri godine kidnapovao i ubio 12 od 14 djece koja mu se stavljaju na teret. Do sada je nađeno pet tijela dječaka.

Okolnosti njegovog bjekstva iz zatvora još su nejasne, a neki lokalni mediji navode kako je nestao tokom večere, kada je posljednji put viđen. Tada je došlo do nestanka struje, a Vandžale nije bilo na jutarnjem prebrojavanju pritvorenika.

Danas objavljeno

Slovenija: Zbog novog soja oštre mjere za putnike iz rizičnih područja

M.

Prijetnje kancelaru Austrije, dat mu rok da povuče mjere do kraja novembra

M.

U Srpskoj 14 smrtnih slučајеvа, još 218 zaraženih

M.

Ostavite komentar