14. Oktobra 2021.

Serijski ubica djece pobjegao iz zatvora, pokrenuta velika policijska akcija

Big Portal

Ovaj serijski ubica, koji je priznao ubistva djece, trebalo je da se danas pojavi pred sudom, ali je nestao iz pritvorske ćelije u Najrobiju, prenose lokalni mediji.

On je priveden tokom istrage serije ubistava djece u Najrobiju i na istoku i zapadu Kenije, koji su šokirali tu zemlju. Priznao je da je, predstavljajući se kao fudbalski trener, mamio dječake, a potom ih drogirao i ubijao, u nekim slučajevima čak pijući njihovu krv, tvrde kenijski mediji.

Trojica policajaca koji su bili na dužnosti u policijskoj stanici Džogo roud, gdje se Vandžala nalazio u pritvoru, uhapšena su. Među njima je i pomoćnik komandira te stanice.

Vandžala je uhapšen u julu, kada je pokušao da iznudi novac od roditelja jednog od nestalih dječaka. Tada je priznao da je tokom četiri godine kidnapovao i ubio 12 od 14 djece koja mu se stavljaju na teret. Do sada je nađeno pet tijela dječaka.

Okolnosti njegovog bjekstva iz zatvora još su nejasne, a neki lokalni mediji navode kako je nestao tokom večere, kada je posljednji put viđen. Tada je došlo do nestanka struje, a Vandžale nije bilo na jutarnjem prebrojavanju pritvorenika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare