30. Septembra 2022.

Serijski silovatelj uhapšen nakon intervjua koji je zgrozio Srbiju

Big Portal

U videointervjuu Igor Milošević je govorio gnusne stvari.

“Uzeo sam nož, kuhinjski nož. Ona se probudila, kaže ‘šta hoće’. Ja onako u panici ‘ćuti, skidaj se’. Tu sma je i silovao. Kažem sedni – ona sedne, ustani – ona ustane, okreni se – okrene se. Nemam kajanje. Imam samo svoje potrebe i naogne. Šta god poželim. Ako se operite bićete ranjivi, mogu da vas povredim. Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi”, rekao je Milošević.

Burne reakcije javnosti

“Objavljivanje ovog intervjua predstavlja šamar pre svega svim ženama koje su preživele seksualno nasilje od dotičnog, ali i svima onima koje već danima ulažu energiju u osmišljavanje taktika za bezbedno hodanje ulicama Beograda, jer sistemska zaštita ne postoji i osećaju da su prepuštene same sebi”, naveo Autonomni ženski centar u saopštenju.

Mreža za demokratski dijalog ocijenila je da se poslije naslova u novinama “Informer” još jednom “pljunulo u lice svim žrtvama nasilja, a prvenstveno ženama koje su bile žrtve silovatelja koji je dobio svoj medijski prostor”.

Protest ispred reakcije

Na protest ispred redakcije pozvalo je više udruženja i nevladinih organizacija, ističući da “serijskim silovateljima nije mjesto u javnom prostoru, medijima i emisijama, već u zatvoru”.

Potom su učesnici protesta blokirali jednu saobraćajnu traku na Terazijama u centru Beograda i zatražili zakonsku zaštitu od države.

“Neću da nosim nož i sprej – hoću zakonsku zaštitu”, “Revolucija”, “Gasi Informer” i “Gde su institucije?”, uzvikivali su okupljeni.

Jedan od zahtjeva protesta bila je “hitna hospitalizacija serijskog silovatelja”.

Policija čuvala ulaz “Informera”, a okupljeni su gađali zgradu jajima.

Postupak “Informera” u međuvremenu je osudilo više organizacija, udruženja i političkih stranaka.

Reagovala i estada

“Je li moguće da se neko potrudio da ovakve osobe imaju priliku da pričaju svoje priče, svoje zločine, načine na koji su to sprovodili? Da li ste vi normalni?”, vrištala je na Instagram videu Šerifović.

Twitter “gorio”

Burne su bile i reakcije na Twitteru.

“Djevojke budite oprezne molim vas.. Plače mi se u kakvom vremenu i državi živimo. Vreme u kom nas silovatelj savetuje da se ne opiremo dok nas siluje jer nas onda nece povrediti… Koliko god glasno da vrištimo, niko nas neće ćuti. Čuvajte se!”

Prvi napadi sa 14 godina

Igor Milošević (44) je višestruko osuđivani silovatelj. Prije sedam dana izašao je iz zatvora.

Igor Milošević je 1992, kad je imao samo 14 godina, za samo tri dana napao čak devet devojaka, od kojih je tri silovao, zbog čega je osuđen na popravni dom, objavio je “Informer”.

Na slobodi se našao 2001, ali je za samo mjesec dana izvršio osam razbojništava i silovao jednu djevojku, M.A., u kozmetičkom salonu na Dorćolu, u blizini Prve beogradske gimnazije.

Zbog toga je osuđen na deset godina zatvora, ali mu je šokantnom odlukom suda dozvoljen uslovni otpust i iz “Zabele” je izašao poslije nepunih šest godina, u avgustu 2007.

Kao što se i očekivalo, Milošević je odmah krenuo u nove pljačke i silovanja.

Napadao je žene naoružan nožem, pljačkao ih, a jednu radnicu butika u Ulici Maksima Gorkog u centru Beograda odvukao je u kabinu za presvlačenje i brutalno je silovao, sve vrijeme joj držeći nož pod grlom.

Već narednog dana je ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe na opštini Voždovac i uz prijetnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Za sva ova djela je osuđen na 15 godina zatvora i tom prilikom je sudija istakao da Milošević predstavlja “opasnost po društvo”.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare