Serijski Alfa Romeo Tonale na tržištu 2020. ili 2021. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Serijski Alfa Romeo Tonale na tržištu 2020. ili 2021. godine

S obzirom na ogromnu popularnost crossovera i SUV-ova u posljednje vrijeme, model Tonale je upravo ono što kompanija Alfa Romeo mora da plasira na tržište uz postojeći Stelvio.

Kompaktni model je najavljen ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi predstavljanjem koncepta, ali nas je istorija naučila da se produkcijski model razlikuje od njega.

Motor1 je napravio render koji pokazuje kako bi produkcijska verzija modela Tonale mogla da izgleda. Izgled je malo “ublažen”, nešto promenjen kako bi odgovarao jednom produkcijskom modelu. Nestale su i bočne kamere koje su zamenjene konvencionalnim retrovizorima, kao i pop-up ručice na vratima umesto kojih se nalaze standardne. Zadnja vrata i dalje imaju “skrivene” ručice, a to je karakteristika koju Alfini modeli imaju već duži niz godina.

Automobil na renderu ima i drugačije naplatke u odnosu na 21-inčne s retro dizajnom koje je imao koncept.

Serijski Tonale će se na tržištu naći 2020. ili 2021. godine te bi mogao da postane najprodavaniji Alfin model. Tehničke specifikacije su za sada misterija, ali je poznato da će biti ponuđen s hibridnim pogonom baziranim na onom koji imaju Jeep Renegade i Compass.

Alfa do kraja 2022. godine planira i veći SUV koji će zauzeti mesto iznad modela Stelvio, a model MiTo bi trebalo da napravi tranziciju u crossover. U tom intervalu se očekuje redizajnirana verzija modela Stelvio, kao i prostranija verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem.

Izvor: Klix/AutoBlog

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar