1. Aprila 2021.

Serijal knjiga i dalje nije gotov, ali zato stiže pet novih serija

Big Portal

Holivud Reporter otkrio je da je autor, koji je osvojio četiri nagrade Emi za rad na adaptacijama svog najprodavanijeg serijala “Pesma o ledu i vatri”, potpisao ugovor “vredan osam cifara” na pet godina.

Martin je trenutno uključen u pet projekata za HBO, među kojima je “Kuća zmaja”, čija se radnja odvija 300 godina pre događaja iz “Igre prestola” i koji će se fokusirati na Targarijene, moćnu dinastiju koja je nekada vladala Vesterosom.

Serijal od 10 epizoda, čija proizvodnja treba da počne sledećeg meseca, emitovaće sed 2022. godine, a u njemu će glumiti Olivija Kuk, Ema Darsi, Pedi Konsidajn, Met Smit i drugi.

Drugi projekti vezani za svet iz “Igre prestola” na kojima Martin radi uključuju: seriju o kraljici ratnici Nimeriji, koja je živela 1.000 godina pre događaja iz Martinovih knjiga; spinof “Kuće zmaja” seriju koji će pratiti lorda Korlisa Velariona, poznatog i kao Morska zmija, supruga princeze Renis Targarijen; seriju smeštenu utakozvanu Buvlju rupu, sirotinjski deo prestonice Vesterosa; adaptacija tri novele Martina koje prate Danka i Ega: viteza Ser Dankana Visokog (Dunk) i njegovog štitonošu (Ega), koji će kasnije postati kralj Egon V Targarijen; i jednu animiranu seriju.

Martin je takođe izvršni producent filma Ko se boji smrti, adaptacije fantastičnog romana Nedija Okorafora iz 2011. godine i adaptacije romana “Roadmarks” Rodžera Želanzija iz 1979. Njegova novela “Sandkings” iz 1979. trenutno se takođe prilagođava na Netfliksu za film, a režiraće ga Gor Verbinski.

I dok obožavaoci serije Igra prestola, koja je bila jedna od najpopularnijih u istoriji, mogu da se raduju ovim vestima, one potvrđuju da završetka književnog serijala “Pesma leda i vatre” neće biti skoro.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare