Sergej Lavrov danas u poseti Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sergej Lavrov danas u poseti Srbiji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov boraviće u poseti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandom Vučićem.

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov će, najpre, u 12.50 prisustovati ceremoniji paljenja večne vatre i položiti vence na Spomenik “Večna vatra” na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Zatim će, u 13.40 obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob blaženopočivšeg patrijarha srpskog gospodina Irineja, saopštila je Pres služba predsednika.

Tom prilikom, ministar Lavrov pročitaće pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu.

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije razgovaraće u 16.30, u Vili Mir, a nakon sastanka planirane su izjave za medije dvojice zvaničnika.

Tokom posete, Lavrov će se sastati i da srpskim kolegom, šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem, nakon kojeg će, kako je najavljeno, ministri potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021-2022. godinu.

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar