Serena Vilijams prva sportistkinja na listi najbogatijih žena ,,Self made" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Serena Vilijams prva sportistkinja na listi najbogatijih žena ,,Self made”

Šta je potrebno za uspjeh? Uspjeh koji se ogleda u 72 osvojene titule, od toga 23 grend slema, da budeš među najbogatijim ženama Amerike, investiraš u startape i da se baviš modnim dizajnom? Da se ostvariš i kao majka, a pri tom da preživiš emotivne padove i fizičke povrede? Odgovor…

Šta je potrebno za uspjeh? Uspjeh koji se ogleda u 72 osvojene titule, od toga 23 grend slema, da budeš među najbogatijim ženama Amerike, investiraš u startape i da se baviš modnim dizajnom? Da se ostvariš i kao majka, a pri tom da preživiš emotivne padove i fizičke povrede? Odgovor je: čelična volja i odlučnost.

Sereni Vilijams se sve ovo desilo za 37 godina života, a nedavno je doživjela i istorijski momenat – uvrštena je na Forbsovu listu najbogatijih žena Amerike koje su svoje bogatstvo izgradile same, od nule.

Put njenog uspjeha, kako privatnog, tako poslovnog, nije bio pravolinijski, ali ona nikad nije odustajala. Nakon porodične tragedije 2003, kada joj je polusestra ubijena, i teške operacije kolena, doživjela je krah motivacije. Nekoliko godina kasnije se vratila i nastavila da osvaja turnire, iako je i nakon toga imala padove.

Sveukupni uspjeh u tenisu, koji trenira od treće godine, donio joj je brojna sponzorstva i slavu, a samim tim i priliku za razvijanje samostalnog biznisa, kao i investiranja u različite inovativne ideje. Otvaranjem fonda “Serena Ventures”, nastavila je da podržava startape osnovane od strane žena i manjinskih grupa. Savjete i podršku u ovom radu pružio joj je muž Aleksis Ohanijan, osnivač Reddita.

Ali se ovdje nije zaustavila – prošle godine je osnovala brend odjeće S by Serena, čija je linija rasprodata odmah.

Vrijednost njenog ukupnog bogatstva se procjenjuje na oko 225 miliona dolara. Čak i sa ovom svotom, Serena se na Forbsovoj listi nalazi na posljednjem, odnosno 80 mjestu najbogatijih žena Amerike. Na prvom mjestu je Dajana Hendriks, sa 7,2 milijarde dolara, kao predsjedavajuća ABC Supply distributivne kompanije. Meg Vitman, nekadašnja izvršna direktorka eBay kompanije, nalazi se na drugom mjestu sa 3,7 milijardi dolara bogatstva. Treća najbogatija žena Amerike je Marijan Ilič, jedna od osnivača Little Caesar lanca picerija. Ona je “teška” 3,7 milijardi dolara. Na listi se, između ostalih, nalaze i Opra Vinfri, Rijana, Bijonse, Riz Viterspun.

Izvor:: Noizz.rs

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Iako je njihov brak tek završio, Melinda i Bill Gates zajedno odveli kćerku pred oltar

Vanja A

Ostavite komentar