Šeranić: Ubrzati proces vakcinacije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić: Ubrzati proces vakcinacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je na “Banjalučkom velesajmu” do sada vakcinisano više od 43.000 lica, te je naglasio da treba ubrzati proces imunizacije.

Šeranić je naveo da se na ovom mjesu vakciniše i revakciniše dnevno i do 1.500 građana, a cilj je da se dođe do brojke od 2.000, čime bi znatno bio ubrzan ovaj proces.

On je pozvao građane Banjaluke da se jave Domu zdravlja, na vakcinalni punkt na “Banjalučkom velesajmu” ili u svoje ambulante kako bi obavili vakcinaciju.

Šeranić, koji je posjetio vakcinalni punkt na “Banjalučkom velesajmu”, istakao je da je ovo dobar primjer kako se proces vakcinacije može organizovati.

Šeranić je rekao da je suština da se što veći broj ljudi vakciniše kako bi bile relaksirane epidemiološke mjere, što će, kaže on, zavisiti od procenta vakcinisanih građana.

  • Važno je i kako će drugi donositi mjere prema nama, odnosno da li ćemo se nalaziti na crvenim, narandžastim ili zelenim listama i kako će nam biti omogućeno kretanje u drugim zemljama – rekao je Šeranić novinarima.

Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da nije bilo neželjenih efekata kada je riječ o vakcinaciji, te je naglasila da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu svakodnevno objavljivati koje su vakcine i kojeg dana na raspolaganju građanima na vakcinalnim punktu.

Ona je najavila i otvaranje punktova u seoskim i prigradskim mjesnim zajednicama kako bi građani što prije mogli da budu vakcinisani.

Todorovićeva kaže da je za sada najveća zainteresovanost u naseljima Vrbanja i Bronzani Majdan, gdje se za vakcinaciju prijavio najveći broj građana i ovaj proces će početi naredne nedjelje, a biće vakcinisani vakcinom kineskog proizvođača.

Ona je navela da je današnja posjeta vakcinalnom punktu na “Banjalučkom velesajmu” znak podrške zdravstvenim radnicima, koji od marta svakodnevno vakcinišu građane.

Podrška je, kaže, pružena i volonterima, ali i ostalim administrativnim radnicima, te građanima koji su savjesno i odgovorno pristupili vakcinaciji.

Član tima za organizaciju masovne vakcinacije na nivou grada Banjaluka Milada Šukalo rekla je da se grad aktivno uključio od samog početka u proces vakcinacije.

Ona je rakla da je podrška pružena Domu zdravlja obezbjeđivanjem prostora za vakcinaciju i nemedicinske opreme, te administrativnih radnika i volontera.

Šukalova je rekla da će Gradska uprava nastaviti da pomaže ovaj proces da bi što veći broj građana bio vakcinisan.

Danas objavljeno

Istorijska posjeta; Si Đinping u Saudijskoj Arabiji

Vanja A

Ubistvo u Ugrinovcima; muškarac izrešetan u automobilu

Vanja A

Petković: Kurtijeva policija u Velikoj Hoči Srbima plijeni vino

Vanja A

Ostavite komentar