23. Februara 2021.

Šeranić-Satler: Podrška procesu vakcinacije i od EU

Big Portal

Šeranić je tokom sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Јohanom Satlerom u Banjaluci naglasio da Republika Srpska u narednim fazama vakcinacije planira da primijeni protokole organizacije koji se već uspješno koriste u Srbiji.

Šeranić je zahvalio Satleru za donacije u medicinskoj i zaštitnoj opremi koje je u proteklih godinu dana EU uputila zdravstvenom sistemu u Republici Srpskoj, podsjetivši da su one distribuisane bolnicama i domovima zdravlja.

Na sastanku je bilo riječi i o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Šeranić je ocijenio da su trenutni indikatori epidemije dobri, te je izrazio nadu da će se, uz vakcinaciju, biti u prilici da se epidemija još bolje kontroliše u toku ove godine.

Satler je poručio da je pandemija virusa korona jedan od najvećih izazova sa kojim se suočava kako čitav svijet, tako i BiH, te da je proaktivan i koordinisan pristup u globalno otežanim okolnostima djelovanja prijeko potreban.

On je podsjetio da je EU od početka pandemije izdvojila sedam miliona evra pomoći u vidu medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u BiH, uključujući zdravstvene ustanove Republike Srpske.

Sagovornici su se saglasili i da EU može pružiti značajnu podršku procesu vakcinacije omogućavajući nabavku dijela potrebne opreme i vakcina, te da Republika Srpska može da računa i na takvu podršku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare