Šeranić sa Lončarom o kovid propusnicama - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić sa Lončarom o kovid propusnicama

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je sa ministrom zdravlja Srbije Zoranom Lončarom danas razgovarao o kovid propusnicama i načinu kako građane podstaći na vakcinaciju, te o reorganizaciji bolnica u slučaju povećanja kovid pacijenata.

Šeranić je ukazao na to da je potrebno shvatiti da je za relaksiranje mjera neophodan veći stepen vakcinacije i da je sa Lončarom razgovarao o tome kakve su namjere u Srbiji, ali i bihejvioralna istraživanja o pitanju prihvatanja vakcinacije, koje su tačke na koje treba djelovati u budućnosti.

On je dodao da je razgovarano i o organizaciji zdravstvenog sistema, odnosno reorganizovanju bolnica u uslovima povećanja broja oboljelih od kovida da bi se nastavilo zbrinjavanje i non kovid bolesnika.

  • To je bio razgovor o temi nekih strateških odluka – kako Srbija pristupa ovom problemu i kako će u narednom periodu pristupati, a druga tema koja je bila od interesa su kovid propusnice i način kako vidjeti da građane podstaknemo na vakcinaciju kroz ograničavanje određenih koristi u sredini – rekao je Šeranić novinarima u Beogradu.

Šeranić je napomenuo da je vakcinacija najbolje oružje protiv epidemije, pri čemu problem stvaraju dezinformacije ili poluinformacije, te ukazao na pozitivan primjer Danske i Švedske sa velikim obuhvatom vakcinacije.

  • Ovo je stvar solidarnosti. Stvar je veoma jednostavna i samo je na nama da li ćemo tu činjenicu učiniti jednostavnom ili ćemo je zakomplikovati kako to mi znamo i umijemo – zaključio je Šeranić.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar