Šeranić prihvatio ostavku Kajkuta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić prihvatio ostavku Kajkuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, prihvatio je ostavku direktora Doma “Rada Vranješević” u Banjaluci Vladimira Kajkuta i od sada će ovaj dom biti pod posebnim nadzorom resornog ministarstva.

  • Kroz razgovore sa komisijom, u smislu nekih preliminarnih nalaza, postoje elementi određene odgovornosti koji se vežu i za postupanje direktora kao rukovodioca ustanove. Vlada donosi konačnu odluku o imenovanju i razrješenju rukovodilaca u javnim ustanovama – rekao je Šeranić.

On je rekao će Dom “Rada Vranješević” biti pod posebnim nadzorom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite s obzirom na to da će nova osoba koja bude imenovana trebati imati punu podršku, shodno planu koji će se kroz preporuke izdati o potpunom vraćanju svih aktivnosti koje Dom ima u cijelom sistemu.

  • Resorno ministarstvo je u prethodnom periodu radilo stručne nadzore prema redovnom i vanrednom osnovu, shodno Zakonu o socijalnoj zaštiti. Ministarstvo nije istražni organ niti sudi o nečemu, nego sa aspekta stručnosti, organizacije i metodologije rada priprema određene izvještaje i cijeni rad radnih oblasti socijalne zaštite, kao što je radilo u prethodnom periodu i nastaviće u narednom periodu – istakao je Šeranić.

Ministar zdravlja i socojalne zaštite je napomenuo da je u okviru cijelog ovog slučaja najveći interes djece štićenika Doma “Rada Vranješević”, ali prije svih štićenica za koje se smatra da su bile žrtve seksualnog nasilja.

  • Iz tog razloga moramo da razmišljamo, prije svega, o djeci, a i o onim vrijednim stručnim radnicima Doma “Rada Vranješević” na koje se takođe baca određena stigma – poručio je Šeranić.

Direktor Dječijeg Doma “Rada Vranješević” u Banjaluci Vladimir Kajkut podnio je danas ostavku nakon što su prijavljeni slučajevi polne zloupotrebe djece u ovoj ustanovi.

Danas objavljeno

Sjeverna Koreja lansirala balističku raketu

M.

Pucnjava u školi u Teksasu – Tinejdžer ubio 19 đaka i dva nastavnika

M.

Ubica pokazao prijatelju oružje 4 dana prije napada

M.

Ostavite komentar