Šeranić: Pozivam dušebrižnike da ponude bolje uslove za nabavku vakcina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić: Pozivam dušebrižnike da ponude bolje uslove za nabavku vakcina

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Repulbike Srpske Alen Šeranić pozvao je “dušebrižnike, koji licitiraju cijenom vakcina protiv virusa korona”, da nadležnima ponude bolje uslove za nabavku.

“Ukoliko imaju bolju ponudu vakcine, koja podrazumijeva cijenu kod proizvođača, troškove dobavljača, logistike, čuvanja, distribucije, prevoza, PDV-a, carine, ograničene marže i svega ostalog što podrazumijeva proces vakcinacije, neka se jave i Ministarstvo zdravlja će vrlo rado da je razmotri. Biću srećan ukoliko imamo bilo koji bolji uslov da nabavimo vakcinu”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci.

Ministar zdravlja je ponovio da je proces nabavke vakcina javan i transparentan, te da ni u jednom trenutku niko nije pokušao da bilo koju informaciju prikaže na drugačiji način nego onako kako jeste.

“Što se tiče same cijene vakcina, mi smo upoznati kako stoje cijene vakcina na tržištu kod proizvođača, ali svaki od međunarodnih dobavljača formira svoju određenu cijenu i dostavljaju svoju ponudu. Odbacujem bilo kakve špekulacije i bilo kakve tvrdnje suprotne onome što dokumenti govore”, poručio je Šeranić.

On je još jednom apelovao da se vakcinacija ne koristi u političke svrhe, jer je riječ o najvećem javno zdravstvenom dometu čovječanstva.

“Dajte da i dalje budemo solidarni i da ovaj proces završimo onako kako treba i dolikuje. Pozivam građane da se vakcinišu i da obezbijedimo bolju kontrolu epidemije”, naglasio je Šeranić.

Šeranić je ponovio da ima naznaka od proizvođača da bi sljedeće sedmice u Republiku Srpsku trebalo da dođe novi kontigent određene količine doza vakcine.

Danas objavljeno

Novi detalji optužnice protiv Dijane Hrkalović

M.

Korona stigla i na kraj sveta; pacifička država prvi put u lokdaunu

M.

Abazović: Pravimo Vladu pomirenja, svi su dobrodošli

M.

Ostavite komentar