Šeranić: Pojedinci svjesno urušavaju proces vakcinacije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić: Pojedinci svjesno urušavaju proces vakcinacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da pojedinci koji kritikuju sistem vakcinacije u Srpskoj svjesno urušavaju proces imunizacije, minimalizuju trud i rad zdravstvenih radnika i građanima šalju poruke koje nisu dobre za javno zdravstvo.

“Dali smo jasnu poruku građanima na koji način treba da se odazovu na vakcinaciju, a ti pojedinci koji kritikuju sistem svjesno urušavaju cijeli proces”, rekao je Šeranić novinarima.

Šeranić je naglasio da Srpska posjeduje dovoljne količine vakcina i u cijelom ovom periodu je kontinuirano vakcinisano stanovništvo.

“Više od 90 odsto vakcina su iz direktnih nabavki Republike Srpske. Nabavka iz Kovaks programa je, takođe, plaćena novcem Srpske. Važno je da nastavimo da dalje vakcinišemo građane”, poručio je ministar Šeranić.

On kaže da pojedinci koji kritikuju sistem vakcinacije unose sumnju i ne pomažu građanima da se vakcinišu.

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodana Stankovića ocijenio je juče da je zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o potrebi za ubrzanjem procesa vakcinacije “donesen kako bi se vlasti pokušale opravdati zbog nedovoljne količine vakcina koje su do sada obezbijedili”.

Danas objavljeno

Planiran napad – prvo Bjelorusija, pa Rusija? “Rekao sam Putinu…”

Vanja A

Uložena žalba na odluku o neodređivanju pritvora Milošu Lučiću

Vanja A

Specijalni tužilac bio pripadnik kavačkog klana

Vanja A

Ostavite komentar