Šeranić o vakcinaciji građana Srpske starijih od 65 godina - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić o vakcinaciji građana Srpske starijih od 65 godina

Kada govorimo o nastavku vakcinacije u Republici Srpskoj ulazimo u sljedeću fazu, a to su lica starija od 65 godina. Svi oni od danas mogu da se prijave svojim doktorima porodične medicine, naglasio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Prva kategorija će biti lica starija od 85 godina, potom kategorija od 75 do 85 godina, a onda i lica od 65 do 75 godina. Paralelno sa tim Institut za javno zdravstvo Republike Srpske radi na vakcinaciji roditelja djece sa posebnim potrebama – rekao je Šeranić za RTRS.

On je dodao da i privatne ambulante takođe mogu da dostave spiskove i da će njihovi korisnici usluga isto biti vakcinisani kao i svi ostali, po kategorijama.

– Besplatna je vakcinacija, a Republika Srpska je kontinuirano obezbijedila dovoljne količine vakcine – poručio je Šeranić.

Za vakcinaciju će biti dostupni i mobilni timovi.

– Oni će biti tamo gdje građani nisu u mogućnosti da pristupe. Svaka doza sadrži pet vakcina, pa kada krene mobilni tim, može se vakcinisati pet građana po dozi i molim sve građane za strpljenje – pojasnio je Šeranić.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar