Šeranić o mogućnosti restriktivnijih mjera za 1. maj i Đurđevdan - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić o mogućnosti restriktivnijih mjera za 1. maj i Đurđevdan

U narednoj sedmici vidjećemo šta nam je Vaskrs i mjere koje smo imali donio, u smislu zaražavanja populacije, i ako ti pokazatelji budu dobri, vjerujem da bismo trebali ostati na ovim mjerama na kojima jesmo, ocijenio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, govoreći o mjerama koje bi mogle biti donesene u RS u vrijeme prvog maja i Đurđevdana.

Po njegovim riječima, to će se procjenjivati tek naredne sedmice.

–Teško je petkom govoriti za sljedeću sedmicu. Vidjećemo sljedeće sedmice, ali bez obzira na mjere koje budu na snazu, pa ako one budu i restriktivnije, mi moramo da pazimo kako ćemo se ponašati i kako ćemo okupljati ljude oko sebe. Uvijek treba da imamo to na umu – rekao je ministar gostujući u ATV emisiji “1 na 1”.

On je rekao i da su ministri u Vladi RS Lejla Rešić i Zlatan Klokić već razgovarali i sa Banjalučkim muftijstvom o poštovanju neophodnih mjera, s obzirom na to da je počeo i mjesec ramazana, te da i islamska zajednica preporučuje i pridržavaće se preporučenih mjera za suzbijanje širenja virusa korona.

Tokom razgovora on je ocijenio i da je međusobno povjerenje građana i onih koji preporučuju i donose mjere vrlo važno u ovakvim kriznim situacijama.

–To povjerenje koje se ovdje stvorilo najbolje se oslikalo u tome kako građani prihvataju preporuke. Mislim da možemo sa pravom konstatovati i pohvaliti uvijek građane da je 90 odsto njih poštovalo preporuke i skretalo pažnju onima koji nisu na to kako to treba da čine. To povjerenje u ovakvim kriznim situacijama je vrlo važno, kako građana u nas, tako i nas u građane – zaključuje Šeranić.

Srpskainfo, Valentina Mišljenović
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar