18. Septembra 2020.

Šeranić: Nema velikog pritiska na bolnice

Big Portal

On je naglasio da je važno da održimo disciplinu kada su u pitanju mjere i uvažavanje preporuka koje daju zvanične zdravstvene institucije.

– Odgovornost je na pojedincu i lokalnim sredinama – poručio je Šeranić, koji se danas sa saradnicima sastao sa delegacijom Ambasade Velike Britanije u BiH na čelu sa ambasadorom Metjuom Fildom, a tokom sastanka razgovarano je o izazovima i dosadašnjim iskustvima kada je u pitanju suzbijanje novog virusa korona i mjerama koje su u RS sprovedene, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Ministar Šeranić i ambasador Fild razgovarali su i o planovima i reorganizaciji kod prijema pacijenta u konsultativno-specijalističke ambulante, kao i mjerama jačanja kapaciteta u bolnicama posebno pred sezonu gripa.

Ministar Šeranić upoznao je delegaciju Ambasade Velike Britanije u BiH sa trenutnom reorganizacijom koja podrazumijeva jačanje kapaciteta kovid bolnica u Banjaluci, Bijeljini i Foči, a koje će biti u mogućnosti da zbrinu pacijente koji se liječe od ovog oboljenja.

Na sastanku je bilo riječi i o vakcinaciji protiv gripa i mogućnostima nabavke vakcine protiv virusa korona.

Ministar Šeranić se zahvalio na podršci zdravstvenom i sistemu socijalne zaštite u prethodnim godinama i u vrijeme pandemije korona virusa, a razgovarano je o mogućnosti dalje saradnje i podrške za jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare