Šeranić: Kapaciteti koje imamo možda ne budu dovoljni - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić: Kapaciteti koje imamo možda ne budu dovoljni

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije da smanje programi rada bolnica, odnosno da se hitno zbrinu pacijenti koji zahtijevaju takvo zbrinjavanje.

Šeranić je, nakon sastanka sa direktorima bolnica u Srpskoj o organizaciji bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje povećanog broja pacijenata oboljelih od kovida 19, potvrdio da Bolnica Gradiška prelazi u kovid režim, prenosi RTRS.

Šeranić je podsjetio da je broj hospitalizovanih lica, prema posljednjim podacima, dostigao 1.000, te da je epidemiološka situacija teška.

“Kapaciteti koje imamo u narednim danima možda ne budu dovoljni i moraćemo da otvaramo nove. Banja Slatina je spremna”, rekao je ministar.

Šeranić je rekao da je na današnjem sastanku konstatovano da ima dovoljno zaštitne opreme i lijekova.

Banjaluci je održan sastanak ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića sa direktorima bolnica u Srpskoj o organizaciji bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje povećanog broja pacijenata oboljelih od kovida 19.

Sastanku su prisustvovali i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić i direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Danas objavljeno

Prijetio da će zapaliti pumpu u Banjaluci, povrijedio policajca, pa preminuo na Psihijatriji

M.

Muškarac stradao nakon svinjokolja: Pao sa bicikla na nož i preminuo

M.

Hrvatska: Preminulo 67 lica, 1.031 zaraženo

M.

Ostavite komentar